13. - 19. 8. 2020 ob 20:00, Muzejski vrtovi


pričetek projekcije ob 21:00

Šiška Deluxe

Četrtek, 13. avgust ob 20:00

Trije prijatelji iz otroštva se še v svojih tridesetih preživljajo s priložnostnimi deli. Nekega dne se odločijo, da bodo skupaj odprli picerijo. Grenko‐sladka komedija pripoveduje preprosto zgodbo o navadnih ljudeh, ki si želijo samo najti svojo pot in imeti čim boljše življenje, tako kot vsi.

Prijava na film: KLIK

Ne joči Peter

Sobota, 15. avgust ob 20:00

Ne joči, Peter je slovenski vojni film režiserja Franceta Štiglica iz leta 1964. Govori o častni zadolžitvi dveh partizanskih minerjev, ki morata pripeljati tri vojne sirote iz nevarnega območja, kjer potekajo boji, na varno osvobojeno ozemlje.

Prijava na film: KLIK

Veter v mreži

Nedelja, 16. avgust ob 20:00

Veter v mreži je slovenski zgodovinski dramski film iz leta 1989 v režiji in po scenariju Filipa Robarja Dorina, po romanu Novo mesto Mirana Jarca. Film prikazuje novomeško pomlad leta 1920 skozi perspektivo pesnika Danijela Bohoriča.

Prijava na film: KLIK

Parada

Ponedeljk, 17. avgust ob 20:00

Homofobični bivši kriminalec in vojni veteran Limun se znajde v kočljivem položaju: v sodelovanju z gejevskimi aktivisti mora zaščititi parado ponosa v Srbiji. Parada na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.

Prijava na film: KLIK

Joker

Torek, 18. avgusta ob 20:00

JOKER je nikoli povedana zgodba o enem izmed najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu. Joker je izmišljen lik, ki se pojavlja v DC stripih, ustvarili pa so ga Jerry Robinson, Bill Finger in Bob Kane. Prvič je je pojavil daljnega leta 1940 v stripu Batman #1. Skozi svoja stripovska pojavljanja je Joker prikazan kot visoko inteligenten kriminalec, njegova karakterizacija pa se je skozi različna obdobja zelo spreminjala.

Film je prejel 2 oskarja in sicer za izvirno glasbo in za najboljšega igralca v glavni vlogi.

Prijava na film: KLIK

Košarkar naj bo 2 - NOV TERMIN

Sreda, 19. avgust ob 20:00

Filmska druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju, ki je ne smejo izgubiti. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.

Film je prejel 3. zlate role za preseženih 75.000 obiskovalcev.

Prijava na film: KLIK